If You Like A Lot Of Elvys On Your Biscuit, Join Our Club. - Canadian Sunset

Dåligt individuellt val

Tråkig lektion
Alltså jag har ju råkat lägga till den tråkigaste kursen på hela skolan som individuellt val. Och det är nämligen privatjuridik. Det kan bero på både att jag har en otroligt omotiverade lärare och dels på att kursen i sig går ut på att vi ska kunna lagboken utantill. 

Idag på lektionen gick vi igenom avtalsrätt och hur man registrerar varumärke. Sjukt tråkigt, men kanske bra att kunna i framtiden. Vad vet jag. Jag väljer hur som helst att fokusera mer på de roligare ämnena i skolan, så som bild, musik, historia och religion. Dom här ämnena är det faktiskt inte så många som gillar. Men det förstår inte jag, historia och religion är ju de enklaste och mest intressanta kurserna på hela gymnasiet tycker jag. Jag är ju verkligen en nörd i dom ämnena. Men jag tror att man måste kunna och förstå historien för att kunna klara sig i framtiden. Om man inte förstår historien kan man ju inte förstå sin samtid, så enkelt är det ju. Utan historia skulle vi inte vara vad som har hänt mänskligheten tidigare och hur de händelserna påverkade samhället så att vi kunde komma dit där vi är idag.

Religion är också ett roligt ämne eftersom att det finns så många olika trosuppfattningar världen över. Det finns många olika religioner och ännu fler olika personligheter som väljer eller väljer att inte följa en av dessa på grund av övertygelsen att det är rätt eller fel. men religion är ju ett hett ämne i dagens samhälle. Därför tycker jag att det är så bra att religions lektionerna i gymnasiet handlar om etik inom olika religioner. Det är ju mer intressant för många än att kunna nån gubbes namn. 

Jag både tror och hoppas att det går bättre för mig i historia, musik, bild och religion än i privatjuridik.